BLOOD SIMPLE

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | OBS: 18 år

I en fiktiv by i Texas utspiller det seg en klassisk “film noir”-intrige: Abby (Frances McDormand) innleder et forhold til bartenderen Ray i frustrasjon over sitt mislykkede ekteskap med pubeieren Marty. Når ektemannen oppdager at han blir bedratt, leier han en privatdetektiv for å drepe dem.

Allerede i denne formfullendte debutfilmen kan man se hvorfor brødrene Coen fortjener sin høye status i filmverdenen. De leker seg med noirfilmens konvensjoner, men med et ekstra lag av voldsomhet og svart humor. Filmen er preget av en truende undergangsstemning. Misforståelser avler nye misforståelser, og ingen stoler på hverandre. Blood Simple har mange av de typiske trekkene fra klassisk film noir: En hardkokt privatdetektiv, en femme fatale, en stor sum penger som står på spill og mye lek med lys og skygger i store, mørke rom.

From first shot to last, the Coens seldom miss an opportunity to suggest that theirs is a movie made by evolutionarily advanced life-forms touring a primitive planet. – Village Voice

FILMFAKTA
Regi: Joel & Ethan Coen, USA 1984. OBS: 18 år.
Med: John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya.
99 min. Engelsk/spansk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: BLOOD SIMPLE