FIRST REFORMED – ny film!

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

INNLEDNING v/ ROY SØBSTAD
Filmanmelder i Fevennen, Roy Søbstad, kommer for å holde en kort innledning. (5-10 min). Vi gleder oss!

Paul Schraders mesterlige comeback, First Reformed, er en mørk skildring av verden i dag og et nådeløst innlegg i klimadebatten. Svært mange kritikere hadde filmen på sine «best of 2018»-lister.

Pastor Toller (Ethan Hawke) er prest i den lille kirken First Reformed i en avsidesliggende by nord i delstaten New York. Når vi møter Toller har han nettopp påbegynt et dagbok-eksperiment, som skal hjelpe ham med å reflektere over sin skrøpelige eksistens etter at sønnen døde i Irak og hans kone forlot ham. En dag oppsøkes han av den mystiske og høygravide Mary (Amanda Seyfried) og hennes mann, den miljødeprimerte aktivisten Michael (Philip Ettinger). Pastoren røskes ut av den døsige tilstanden, hvor religion ser ut til å ha blitt mer et middel for selvskading og selvdisiplin enn noe annet. Michaels profetier om at miljøkrisen er første steg i apokalypsen får Toller til å tvile på egen tro.

First Reformed, a mesmerizingly austere drama of one man’s apocalyptic crisis of faith, feels like the movie Paul Schrader was put on this planet to make. – Washington Post

Is it too early to call this Schrader’s masterpiece? – Little White Lies

FILMFAKTA
Regi: Paul Schrader, USA/UK/Australia 2017.
Med: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer.
113 min. Engelsk tale, utekstet. Format: Digital kinofilm.
IMDb: FIRST REFORMED