BOYHOOD

Med Boyhood skrev Richard Linklater seg rett inn i filmhistorien. Han har fulgt de samme skuespillerne gjennom en 12-årsperiode, fra 2002 til 2013, og resultatet er blitt en helt unik og autentisk oppveksthistorie.

Boyhood introduserer oss for seks år gamle Mason (Ellar Coltrane), og følger hans liv det neste tiåret. Vi blir kjent med hans familie og de stadige skiftende konstellasjonene og konfliktene, haltende ekteskap, nye skoler, første forelskelser, gode tider, skumle tider og den konstante blandingen av hjertesorg og glede som vi alle opplever gjennom livet. Resultatet er en høyst uforutsigbar film, der det ene øyeblikket flettes inn i det andre på samme måte som vi stadig er i forandring som individer. Alle skuespillerne ser ut til å finne rollene sine fra første sekund, og en kan lure på hvor mye som er ekte og hva som er spill. Grensene mellom fiksjon og virkelighet oppleves til tider som uklare, noe de også er, for Linklater har faktisk filmet to barns oppvekst gjennom 12 år, og i stor grad overlatt karakterbyggingen til dem selv. Ethan Hawke og Patricia Arquette er foreldrene deres, i strålende roller.

Linklater’s beautiful film is an extraordinary achievement — tender, funny, wise and wistful, full of warmth and humanity. – Empire

FILMFAKTA
Regi: Richard Linklater, USA 2014.
Med: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater.
165 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: BOYHOOD