SAMLERNE OG JEG

Tittelen og bildet sier ikke så mye – men her er en perle av en dokumentarfilm, som har vunnet flere gjeve priser. Denne poetiske, lune og underholdende roadmovien er et portrett av mennesker som lever av søppel og ting som andre har forkastet. Det er kunstnere, fattige, akademikere og alle slags folk som samler på skrot, mat og søppel – på grunn av yrke, fattigdom, miljøhensyn eller bare for gøy. Regissør Agnés Varda reiser rundt med sitt kamera og fanger fine og tankevekkende motiver, mens hun filosoferer over livet og snakker med folk på sin vei. Filmen er en stillferdig politisk demonstrasjon, og Varda selv er sterkt tilstede med sin eksentriske humor og entusiasme. Likte du Vardas film «Faces Places» som vi viste tidligere i høst? Ikke nøl med å se denne.

«She (Varda) plucks images and stories from the world around her, finding beauty and nourishment in lives and activities the world prefers to ignore.» – The New York Times

Agnés Varda er en fabelaktig, innovativ filmskaper som var en av de store innen «Den franske nye bølgen» på 50- og 60 tallet, sammen med bl.a. Jean-Luc Godard og Francois Truffaut. Les mer om henne her (3 filmer av henne i høst!)

FILMFAKTA
Regi: Agnés Varda, Frankrike 2001.
Originaltittel: Les Glaneurs et la Glaneus.
Med: Agnès Varda, Bodan Litnanski, Francois Wertheimer
Dokumentar. 82 min. Fransk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: SAMLERNE OG JEG