CAMILLE CLAUDEL – [KUNST/FILM]

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

Camille Claudel (Isabelle Adjani) var en betydelig kunstner på slutten av 1800-tallet, men har fått en dypt urettferdig behandling av ettertiden. Navnet og kunsten hennes har for det meste vært å finne som fotnoter i kunsthistorien. Arbeidene har blitt stående anonyme, selv om noen av dem sies å ha en nesten forstyrrende kraft.

Hun er kanskje mest kjent som elskerinnen til Auguste Rodin (Gerard Depardieu), billedhuggeren som skapte Tenkeren. Som ung elev ved kunstakademiet møtte Claudel mannen som på alle måter kom til å være bestemmende for resten av hennes liv. Hun var ofte Rodins modell, og en stund også hans medarbeider. Og de hadde en stor, hemmelig lidenskap for hverandre.

Claudel var et ensomt menneske, fordi hun valgte å leve på tvers av samfunnets normer for hvordan en kvinne skulle leve på 1800-tallet. Filmen tar ikke først og fremst fatt i Claudel som skulptør, men i hennes personlighet og pasjoner. Isabelle Adjani er fantastisk som kvinnen som setter billedhuggerkunsten høyere enn alt annet, helt til hun møter en mann som gjør akkurat det samme. Camille Claudel ble født i 1864, for nesten 160 år siden, men historien om henne slutter ikke å engasjere.

KUNST/FILM
Filmvisningen om Camille Claudel er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-Agder, Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand Kunsthall og Cinemateket.

FILMFAKTA
Regi: Bruno Nuytten, Frankrike 1988
Med: Isabelle Adjani, Gerard Depardieu, Laurent Grevill
149 min. Fransk/engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film
IMDb: CAMILLE CLAUDEL

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)