CERTAIN WOMEN – ny film!

Vi møter fire ulike kvinner i tre separate historier. De opplever sjelsettende hendelser i hverdagen sin. Advokaten Laura (Laura Dern) som har et forhold til en gift mann, Gina (Michelle Williams) som er gift med denne mannen, og den isolerte Jamie (Lily Gladstone) som får livet forandret da hun treffer en ny venninne (Kristen Stewart).

Regissør Kelly Reichardt kan lage kraftfullt drama ut av små hendelser, og uten at historien blir sentimental. Filmene hennes har en lavmælt stil og alltid sterke skuespillerprestasjoner. Samspillet i Certain Women, mellom nykommeren Lily Gladstone og Kristin Stewart, er helt spesielt. Det snakkes ikke så mye, men taushet og mislykkede forsøk på kommunikasjon sier mye mer enn det som faktisk blir uttalt. Reichardt har en høy stjerne hos kritikere og festivalpublikum, men filmene har ikke hatt kommersiell distribusjon i Norge. Cinemateket har tidligere vist både Wendy og Lucy (2008) og Night Moves (2013).

Powerful, focused, nervy, lean. Certain Women is a work of art produced by a director in full control of her material. It leaves you reeling. – Sight and Sound

[youtube_sc url=»https://www.youtube.com/watch?v=iZdw0pvVI10″]

FILMFAKTA
IMDb: CERTAIN WOMEN
Regi: Kelly Reichardt, USA 2016.
Med: Laura Dern, Michelle Williams, Lily Gladstone, Kristin Stewart, Jared Harris
1t 47min. Engelsk tale, utekstet. Format: Digital kinofilm.