THE SEASONS IN QUINCY: Four Portraits of John Berger – Ny film! – [KUNST/FILM]

Ny dokumentarfilm om den store kunstkritikeren og maleren John Berger, som også var en nær venn av Tilda Swinton. Berger gikk bort nå i januar 2017, rett etter dokumentaren var ferdig. Filmen består av fire kapitler av fire regissører:

WAYS OF LISTENING (Regi: Colin MacCabe, 26 min)
Tilda Swinton, en venn og samarbeidspartner, møter Berger til en åpenhjertig samtale.
SPRING (Regi: Christopher Roth, 19 min)
Om Bergers banebrytende tekster om dyr.
A SONG FOR POLITICS (Regi: Bartek Dziadosz og Colin MacCabe, 20 min). Berger møter forfatterne Ben Lerner and Akshi Singh til livlig politisk diskusjon om nåtiden og dens forhold til fortiden.
HARVEST (Regi: Tilda Swinton, 25 min)
Berger og Swinton foretar en visuelt berikende reise fra det Skotske høylandet til Quincy.

JOHN BERGER
John Peter Berger (1926-2017) var en britisk kunstkritiker, romanforfatter, maler og poet. Han døde nettopp i januar, 91 år gammel. Dokumentaren om ham ble lansert rett i forkant. Berger hadde enorm betydning for hvordan man ser og opplever kunst. Hans essay og tv-serie “Ways of Seeing” (1972) erklærte krig mot de tradisjonelle måtene man tenkte på kunst, og han har hatt stor påvirkning på en hel generasjon av kunstnere. Bergers synspunkter på moderne kunst gjorde ham tidlig til en kontroversiell figur.

If I’m a story teller, it’s because I listen – John Berger

KUNST/FILM
Visningen er et samarbeid mellom Kristiansand Kunsthall, Agder Kunstsenter, NBK Agder og Cinemateket, og hører til under konseptet KUNST/FILM. Med jevne mellomrom blir det vist kunstrelaterte filmer med en liten sosial happening etterpå. Mer info kommer på nett og i nyhetsbrev.

FILMFAKTA
IMDb: THE SEASONS IN QUINCY: FOUR PORTRAITS OF JOHN BERGER
Regi: Tilda Swinton, Bartek Dziadosz, Colin MacCabe, Christopher Roth, UK 2016.
Med: John Berger, Tilda Swinton m.fl.
90 min. Engelsk tale. Format: Dvd.