CINEMA PAMEER

NY FILM! En nydelig dokumentar om en gammel kino i sentrum av Kabul i Afghanistan. Et sted for hvile, tankeflukt, drømmer og underholdning for alle dem som er rammet av en uendelig lang krig. Dette er en varm og visuelt vakker film, om fine mennesker som lever og jobber under vanskelige forhold.

Her kommer vi tett på hverdagslivet i Kabul, på en måte som vi aldri gjør i nyhetene. Vi møter kinoansatte og maskinister som brenner for den slitne kinoen og faget sitt, men de er redde for å si hva de jobber med. Kinonostalgien blomstrer, men ikke alle er begeistret for at folk ser på film. Det er streng justis i regimet, og kino er ingen selvfølge.

OM REGISSØREN

Cinema Pameer er Martin von Krogh sin første dokumentar. Han er en anerkjent svensk fotograf som har jobbet som fotojournalist i en årrekke, med vekt på humanitære og filosofiske temaer i konflikt- og katastrofeområder. Han har bodd i både Singapore, Midtøsten og India. Planen hans i Kabul var også å lage en bildereportasje, men han ble så bergtatt av kinoen og folkene der, og kjente at noe manglet da han redigerte stillbildene. Stemningen, lydene og livet på kinoen kom ikke frem. Det var da han bestemte seg for at dette måtte bli en dokumentar.