DELICATESSEN

STUDENTER – FRI ENTRÉ I ÅPNINGSUKA! Gratisbilletter kan hentes på Tikkio (klikk på «Kjøp billett») eller i kassa. Visningen er i storsalen, så alle får plass 🙂

Helt vill og strålende fransk komedie fra regissøren bak Den fabelaktige Amelie, Jean-Pierre Jeunet.

I en shabby leiegård i utkanten av byen har huseieren, som driver slakteforretning på gateplan, sine metoder for å sikre jevn tilgang på ferskt kjøtt til leieboerne. Delicatessen er en bisarr komedie med et betydelig politisk budskap. Huset med dets fantastiske, burleske persongalleri er et kapitalistisk samfunn i miniatyr. Det er markedslovene om tilbud og etterspørsel som gjelder. Den som rår over rikdommene har makten. Sammen med kjøttet kjøper de seg også bekvemmelighet. De vet hva de spiser, men slipper det ubehagelige ansvaret for det de er med på.

Noe av det mest imponerende med Delicatessen er hvordan regissørene Jeunet og Caro, sammen med fotograf Khondji, klarer å skape de begredelige omgivelsene om til visuelle nytelser. Filmen er fremragende fotografert i gulbrune fargetoner som gir en varm følelse og demper den ellers dystre etterkrigs-stemningen filmen fremstiller.