IBELIN – førpremiere!! (PÅ KINOEN)

Kristiansand Kino, Retro City og Cinemateket inviterer til førpremiere på den sterke og rørende filmen IBELIN! Filmen fikk terningkast 6 hos NRK nettopp, og masse god kritikk etter premieren på Sundance i USA.

NY INFO:

FLERE BILLETTER
Kristiansand Kino har nå satt opp en ekstra forestilling av IBELIN i kveld kl. 19.30 i Sal 6! Ny sjanse for dere som mangler billett til førpremiere. Her finner dere Ibelin/billettene. (Disse billettene skannes ved salen, du trenger ikke innom kassen)

HENTING AV BILLETTER
For dere som allerede har billett, og har kjøpt rabattbillett via Cinemateket (disse er utsolgt nå). Ta turen til kassen på Kristiansand Kino. Vis Tikkio-billetten der, og få plassbillett utdelt. (Gjelder visningen kl. 18.00 i kveld)

*****

Førpremieren på Ibelin går på Kristiansand Kino, og det er i ferd med å bli fullt i de to salene! Cinemateket fikk legge ut over 40 kinobilletter til rabattert pris. Alle disse er nå utsolgt!! Gøy med så stor respons. Kinoen har lovet oss gode plasser. Etter filmen blir baren åpen på Cinemateket. 

Dokumentaren IBELIN handler om den norske gameren Mats Steen og hans avatar «Ibelin». Mats Steen hadde en alvorlig muskelsykdom og døde 25 år gammel, men han levde et rikt og unikt liv i spillverdenen. Da NRK fortalte historien om ham i 2019, slo det alle trafikkrekorder på nrk.no og fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. IBELIN ble nylig vist på den anerkjente filmfestivalen Sundance i USA og mottok stående applaus.

«Ibelin” is powerful cinema – a moving masterwork» (Variety)
«Direkte hjerteskjærende god. Terningkast 6» (NRK)

OBS visningssted: KRISTIANSAND KINO kl. 18.00/18.15, tirsdag 13. februar.
Billettpris for Cinematekets publikum: Kr. 110,- (vanlig pris 155/165)
Disse billettene kjøper du via Cinemateket, klikk på billettlinken her.  UTSOLGT
Baren på Cinemateket er åpen etter filmen, til. kl. 22.00

Hvis du mottar nyhetsbrev fra Cinemateket og/eller går på visninger (jevnlig eller en sjelden gang) så regnes du som Cinematek-publikum 🙂

MER OM FILMEN
(Regi: Benjamin Ree, Norge 2024)
Da gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel sørget foreldrene hans over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv. Men så plutselig begynte det å tikke inn masse meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra rollespill i World of Warcraft. I tillegg får vi se arkivopptak og intervju med vennene som Mats fikk gjennom spillet. [Filmlengde: 1t 46min]
OM REGISSØREN
Benjamin Rees forrige film «Kunstneren og tyven» ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short-listet til Oscar.
ARRANGØRER
Kristiansand Kino
Retro City Kristiansand 
Cinemateket i KristiansandFilmskaper Benjamin Ree presenterer IBELIN:https://www.youtube.com/watch?v=Q-4aiu9S-JI