DIRTY DANCING

En av 80-tallets store romantiske hit’er på kino, og en “guilty pleassure” som aldri vil gå i glemmeboka. Den er til og med på favorittlista hos en del unge i dag.

Frances “Baby” Houseman (Jennifer Grey) er en snill pike på sommerferie med sin velstående familie. Feriestedet er classy, og hennes foreldre forventer at hun vil oppføre seg dannet. Men Baby snubler over den tiltrekkende, pengelense Johnny Castle (Patrick Swayze), som er danseinstruktør på stedet. Og gjennom ham får hun oppleve en annen verden: den frigjorte, ansvarsløse livsgleden som hersker blant stedets unge ansatte. For bak hotellets plettfrie kulisser foregår det heftig dansing til sensuelle rytmer i dunkle, røykfylte lokaler. Og Baby vil med.

Dirty Dancing hadde premiere på Cannes-festivalen i mai 1987, og når den ble sluppet på kino i august tok det helt av. I USA ble den også første film som solgte mer enn en million hjemmevideoer. Filmen ble også godt mottatt hos filmkritikerne, som roste innsatsen til Jennifer Grey og Patrick Swayce, og ikke minst soundtracket. For låtene til filmen ble enda en vill suksess. Musikkprodusent Jimmy Ienner sørget for at soundtracket kom på kassett og LP, og alle ville ha det. Låta “I’ve Had The Time of My Life” (Jennifer Warnes og Bill Medley) vant forøvrig både Oscar, Golden Globe og Grammy.

Så da er det jo bare å glede seg til Dirty Dancing i storsalen, i originalformat på
analog filmrull!

Smart and funny, touching and unabashedly sensual. – L.A. Times