Avlyst! Dobbeltvisning: PETER & ULVEN // SNØMANNEN

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- (for 2 filmer)

Trygghet for publikum! Kjempegod avstand i storsalen (1/3 kapasitet) og munnbind på alle ansatte og publikum (man kan ta det av i salen/ved bordene). Antibac rundt om.

PETER & ULVEN  (kl. 18.00)
Peter bor sammen med sin strenge bestefar, med høye gjerder på alle kanter mot den skumle skogen. Han får ikke lov til å gå utenfor, for der er den farlige ulven. En dag er Peter sammen med vennene sine – en fugl, en katt og en vimsete liten and – og nå kan han ikke dy seg. Peter lurer seg utenfor gjerdet og dagen forvandler seg til et spennende eventyr.

Historien om Peter & ulven er opprinnelig et folkekjært klassisk verk fra 1936 av den russiske komponisten Sergei Prokofiev. Her skildres en magisk verden hvor Peter finner mot til å trosse sin frykt for det skumle og ukjente. Prokofievs høyt verdsatte fortelling har gledet generasjoner med sin mystikk, spenning og humor.

FILMFAKTA
Regi: Suzie Templeton, England/Polen/Norge 2006.
Musikk: Sergei Prokofiev.
32 min. uten tale. Digital kinofilm.
Imdb: PETER & ULVEN


SNØMANNEN  (kl. 18.45)
Om natten faller snøen tykt, og tidlig neste morgen, på selveste julaften, lager en liten gutt en snømann. Om kvelden er gutten så oppspilt at han ikke får sove, så han sniker seg ut for å se på snømannen sin. Ved midnatt våkner snømannen til liv …

Raymond Briggs sjarmerende barnebok (1978) ble en stor suksess som tegnefilm i 1982. Mange nordmenn har også et kjært forhold til den, da NRK i mange år sendte filmen som fast innslag i romjulen. Sangen fra filmen, Walking in the air, står for mange som den ultimate julefølelsen. Filmen vant Bafta for beste barneprogram, og ble nominert til Oscar for beste animerte kortfilm.

FILMFAKTA
Regi: Dianne Jackson, England 1982.
Med: Peter Auty (sang), Raymond Briggs.
26 min. Engelsk tale. Format: Digital kinofilm.
Imdb: SNØMANNEN

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)