Avlyst! IN THE SOUP

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ VISNINGEN

Trygghet for publikum! Kjempegod avstand i storsalen (1/3 kapasitet) og munnbind på alle ansatte og publikum (man kan ta det av i salen/ved bordene). Antibac rundt om.

Vi møter en nevrotisk filmskaper som står til knes i trøbbel. In The Soup parodierer de uavhengige regissørenes kamp for å realisere sine prosjekter. Mangel på finansiering, forståelse, og evnen til å se sin egen begrensning er stikkord.

Vår mann, Adolpho Rollo, kjemper en utrettelig kamp for sin Tarkovskij-Godard-Renoir-inspirerte lecablokk av et manus. Pretensiøst er bare fornavnet. Rollo lever seg inn i myten om den fattige og misforståtte kunstner. På sin jakt etter penger treffer Rollo til slutt gangsteren Joe, som ønsker å gi menneskeheten noe av varig verdi gjennom støtte til kunsten. Adolpho Rollo befinner seg nå for alvor i suppa.

In The Soup er full av vittige situasjoner, sidesprang og svart humor. Den selvhøytidelige kunstnertypen får virkelig gjennomgå. Filmen er lekkert og stilsikkert fotografert i sort/hvitt. In The Soup er Steve Buscemis første hovedrolle. Regissør Jim Jarmusch dukker opp i en liten rolle i filmen, og independant-stilen på In The Soup er også helt klart inspirert av hans filmer.

FILMFAKTA
Regi: Alexander Rockwell, USA 1992.
Med: Steve Buscemi, Seymour Cassel, Jennifer Beals, Will Patton, Jim Jarmusch.
93 min. Engelsk tale, trolig norsk tekst. Format: 35mm analog film.
Imdb: IN THE SOUP

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)