EX MACHINA m/ filosof Einar Duenger Bøhn

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR før og etter visning

Caleb (Domhnall Gleeson) er en ung dataingeniør som vinner en konkurranse der han får tilbringe en uke på det luksuriøse feriestedet til teknologimilliardæren Nathan (Oscar Isaac). Når Caleb ankommer viser det seg at han er deltaker i et topphemmelig prosjekt: Han skal samhandle med prototypen på verdens første kunstige intelligens, roboten Ava (Alicia Vikander.) Men hvem er det egentlig som kontrollerer hvem? Caleb får litt problemer med å skille fornuft fra følelser, og menneskelighet fra kunstig intelligens.

Alex Garlands sci-fi-film Ex Machina vant Oscar for beste visuelle effekter foran storfilmer som Mad Max: Fury Road og Star Wars: The Force Awakens.

«Stylish, elegant, tense, cerebral, satirical and creepy». – Empire

INTRO OG INTERVJU
Professor i filosofi Einar Duenger Bøhn er kjent for sin filosofipodcast sammen med punkrocker Kristoffer Schau, blant annet. Bøhn dukker opp «overalt» for tiden, og han underviser også på UiA. I tillegg har han skrevet flere bøker, som “Meningen med livet” (2021) og den ferske boka “Teknologiens filosofi” (2022). Bøhn gir oss en kort intro før film, og etter film tar Kristian Landmark en prat med ham om teknologiens vesen, kunstig intelligens og transhumanisme.

FILMFAKTA
Regi: Alex Garland, England 2014.
Med: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac
108 min. engelsk tale, norsk tekst ? Format: Digital film.
IMDb: EX MACHINA

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)