MUNCH I HELVETE – regissørbesøk – [KUNST/FILM]

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

Hyllet internasjonalt, og neglisjert i Norge. Dette er historien om den verdenskjente kunstneren Edvard Munch. Han som donerte hele sitt livsverk til Oslo Kommune, den største gaven noen gang som er gitt det offentlige av en kunstner. Han som følte seg forfulgt av sine landsmenn, og etter sin død gang på gang er blitt et offer for kommunenes byråkrati og likegyldighet. Han som kun hadde et ambisiøst mål – å bringe lys i mørket, for seg selv og for menneskene. Dette er Munch – i helvete. Etter film blir det samtale med regissør Stig Andersen.

Besøk av Stig Andersen
Stig Andersen er filmregissør, forfatter og kunstkritiker. Han har laget flere prisbelønte dokumentarfilmer og arbeider nå som regissør i Indie Film i Oslo. Helt siden han studerte kunsthistorie har Stig Andersens indignasjon over behandlingen av Edvard Munch i Norge vokst. I dokumentaren Munch i helvete tar han et endelig oppgjør med vårt forhold til vår viktigste kunstner. Og denne kvelden kommer han til oss! Ingrid Dokka (Sørnorsk Filmsenter) tar en prat med ham etter film.

ARTIKKEL: Ja, vi elsker Munch for helvete [PLNTY]

KUNST/FILM
Visningen er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-Agder, Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand Kunsthall og Cinemateket. Sørnorsk Filmsenter bidrar også sterkt denne gangen, gjennom å invitere Stig Andersen til samtale.
Etter filmen blir det åpent i baren og litt snacks.

FILMFAKTA
Regi: Stig Andersen, Norge 2018
Dokumentar.
174 min. Norsk tale. Format: Digital film.
IMDb: MUNCH I HELVETE

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)