EXIT THROUGH THE GIFT SHOP + Sprayboks intro

En utrolig dokumentar laget av graffitikunstens anonyme verdensstjerne, Banksy. Filmen setter spørsmålstegn ved hva som er kunst og hvem som egentlig er kunstnere, og byr på en vanvittig god historie. Premiere! Filmen er ikke vist på norske kinoer.

Street art-kunstnerne Terje Andersen og Thomas Lauvrak fra SPRAYBOKS snakker litt om byens street art-miljø før filmen.

EXIT THROUGH THE GIFT SHOP – «the worlds first street art disaster movie» – er en underholdende og mystisk dokumentar uten sidestykke. Anbefales alle, både folk flest og gatekunstmiljøet!

Banksy‘s grafitti kan sees på vegger helt fra New Orleans til den palestinske Vestbredden. Filmen forteller den utrolige, sanne historien om hvordan en eksentrisk franskmann med kameradilla får innpass hos Banksy, som ellers ikke lar seg filme. Etter hvert snus rollene og Banksy lager dokumentar om franskmannen, som tar over som en grenseløs graffitiartist ved navn Mr. Brainwash og et fenomen verdt et studium i seg selv.

Dette er én av to FILMER OM GATEKUNST på Cinemateket denne våren. Visningene er i samarbeid med WORKSHOP STREETART på Odderøya / Vision Skatepark.

[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=oHJBdDSTbLw&w=500]

FILMINFO
Regi: Banksy, USA/UK 2010.
Med: Banksy, Space Invader, Mr. Brainwash m.fl.
Varighet: 87 min film + intro på 5-10 min. Eng tale. Format: BD
IMDb: EXIT THROUGH THE GIFT SHOP