BASQUIAT + graffitivegg presentasjon

Sann historie om den fattige graffitikunstneren Basquiat som plutselig ble en del av New Yorks fasjonable kunstmiljø, og en god venn av Andy Warhol. Sykt bra rolleliste med blant annet David Bowie og Dennis Hopper.

Jean-Michel Basquiat ble kjent i New York som 18-åring etter å ha laget graffiti på nedre Manhattan med signaturen SAMO. Som ung sov han i pappesker på gaten, men på 80-tallet ble han plutselig tatt inn i varmen i New Yorks fasjonable og eksentriske kunstmiljø. Basquiat ble etter hvert en nær venn av Andy Warhol. Den enorme suksessen ble ingen redning for Basquiat som slet med depresjoner og heroin, og i 1988 døde han av en overdose.

Jeffrey Wright gjør en sterk hovedrolleprestasjon sammen med et stjernelag uten like: David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken, Benicio del Toro, Claire Forlani og Willem Dafoe.

Arne Vilhelm Tellefsen og Camilla Prytz snakker litt om graffiti-vegg prosjektet i Gravane før filmen!

Dette er én av to FILMER OM GATEKUNST på Cinemateket denne våren. Visningene er i samarbeid med WORKSHOP STREETART på Odderøya / Vision Skatepark.

[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=GsWZyvtX5tU&w=500]

FILMINFO
USA, 1996 – Regi: Julian Schnabel.
Med: Jeffrey Wright, David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken, Benicio del Toro, Claire Forlani og Willem Dafoe. Eng tale, norsk tekst, 101 min + intro på ca. 10 min. Format: 35mm/analog film
IMDb-info: BASQUIAT