FILM PÅ VEI

FILM PÅ VEI arrangeres 4 ganger i året, og er et samarbeid mellom Sørnorsk Filmsenter og Cinemateket. Vi byr på smakebiter fra nye lokale filmproduksjoner og samtaler med filmskaperne.
FRI ENTRÉ!

Denne tirsdagen:
Vi viser to dokumentarer av Einar Kleveland som ikke er helt 100% ferdige, og det blir samtale med regissøren mellom visningene. Kleveland vil gjerne ha innspill fra publikum for å gjøre filmene enda bedre.

KUNSTNER I GRENSELAND – DOKUMENTAR (30 min)
Høsten 2007 ble forfatteren og metallmusikeren Cornelius Jakhelln (32) knyttet til skolemassakren i Jokela, Finland av finske og norske medier. Gjerningsmannen brukte Jakhellns pseudonym og alter ego ”Sturmgeist” i YouTube-videoer som annonserte skyteepisoden. Hvordan reagerer mennesket og forfatteren Jakhelln på anklagene?  Har kunstneren noe ansvar for andre menneskers handling når noen misbruker hans kunstnernavn?

ET VAKKERT SINN – DOKUMENTAR (58 min)
Vi møter en kunstner med et stort hjerte – Björg Thoralsdottir. Hele hennes kunstnerskap dreier seg om å oppmuntre og gi andre selvtillit.  Vinteren 2012 drar Bjørg til Bali for å male. Åtte år før døde ektemannen Eric Scoot. De to pleide å male sammen på samme lerret, men siden han døde har hun ikke klart å male. Hun drar til Bali for å finne roen og troen på at hun kan male. Nå må hun gjøre det alene. Vi følger Björg Thorhallsdottir fra 2008 til i dag – i Norge, Barcelona, Bali, Italia, Frankrike .. Hennes varme billeduttrykk begeistrer og oppmuntrer.

Det blir en enkel bar i foajeen, og dørene åpner kl 17.30.

FILM PÅ VEI på Facebook

OBS:
Kortfilmvisningen STEMMER som opprimmelig stod i Cinematekets program 22. oktober måtte utsettes fordi filmene ikke blir ferdige i tide. FILM PÅ VEI kommer inn i steden! Trolig blir kortfilmene STEMMER satt opp i desember.