Avlyst! FRIDA – [KUNST/FILM]

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | BAR på visningen | Kr. 70,-

Frida er en Oscar-vinnende biografisk dramafilm om livet til den meksikanske kunstneren.

Frida Kahlo hadde en dramatisk oppvekst i utkanten av Mexico City, med mye sykdom og den meksikanske revolusjon som varte helt fra 1910 til 1921. Da Kahlo var 18 år overlevde hun en alvorlig trafikkulykke hvor hun ble knust og måtte gå med korsett resten av livet. I etterkant av ulykken viet Kahlo all sin tid til kunsten, og hun ble en av de mest fremtredende sør-amerikanske kunstnerne gjennom tidene. Filmen forteller om kunstnerens komplekse og langvarige forhold til sin mentor og ektemann Diego Rivera, hennes utenomekteskapelige og kontroversielle forhold til Leon Trotskij og hennes provoserende og romantiske kjærlighetsforhold til andre kvinner.

FRIDA KAHLO
Den internasjonale kunstneren Frida Kahlo (1907-1954) har en sentral plass i 1900-tallets kunsthistorie med sine kompromissløse selvportretter hvor temaer som identitet, kropp og død står sentralt. Hun var også et politisk forbilde for mange, og et symbol for feminister verden over. Kahlo hadde et smertefullt og modig liv som kunstnerisk, politisk og seksuell revolusjonær.

KUNST/FILM
Visningen er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, Sørlandets Kunstmuseum, NBK-Agder, Kristiansand Kunsthall, NK Sør og Cinemateket. Det blir åpent i baren fra kl. 17 og vi byr på ost&kjeks etter filmen.

FILMFAKTA
Regi: Julie Taymor, USA/Canada/Mexico 2002.
Med: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush.
123 min. Engelsk/fransk/russisk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: FRIDA