Avlyst! LA STRADA

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | BAR på visningen | Kr. 70,-

La strada er Fellinis gjennombruddsfilm og en av 50-tallets mest legendariske filmer.

Gelsomina er en stille og forsiktig ung kvinne som lider skjebnen å bli solgt til den omvandrende varietéartisten Zampano (Anthony Quinn). Hun blir satt til å være en kombinasjon av kokke, assistent og elskerinne. Zampano viser seg å være en bølle og behandler ikke Gelsomina særlig pent. Men Gelsomina har en indre styrke som gjør at hun likevel kan elske livet. Veien (la strada) i La strada er først og fremst historien om den veien Gelsomnia og Zampano går i sin utvikling og den forandringen de gjennomgår.

Federico Fellini uttalte at filmen var “den komplette katalog over hele min mytologiske verden”. Den er i alle fall Fellinis farvel til neorealismen, og et poetisk mesterverk. Det er Giulietta Masina, Fellinis kone, som spiller rollen som Gelsomina og mange har spekulert i hvor mye av deres forhold som er beskrevet i filmen.

Fellini has used his small cast, and, equally important, his camera, with the unmistakable touch of an artist. His vignettes fill his movie with beauty, sadness, humor and understanding. – New York Times

FILMFAKTA
Regi: Federico Fellini, Italia 1954.
Med: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart.
108 min. Italiensk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: LA STRADA