Garbage Warrior

AVLYST!
Se info i egen nyhetssak.

I dokumentarfilmen Garbage Warrior blir vi kjent med den kontroversielle amerikanske arkitekten Michael Reynolds, en mann noe utenom det vanlige. Michael Reynolds har nemlig gjort det til sin livsoppgave å konstruere selvforsynte boligkomplekser laget av eksempelvis gamle bildekk, tomflasker og blikkbokser. Gjennom å bruke denne typen søppel skaper han øko-vennlige hjem med overraskende sjarmerende estetikk, og ingen eller få strømutgifter. På denne måten har han revolusjonert byggeteknikker og skapt selvdrevne og miljøvennlige hus. Møt en av heltene i det 21. århundre.

Garbage Warrior gir et underholdende portrett av en herlig ukonvensjonell kunstner og miljøforkjemper. I filmen ser vi også Reynolds som redningsmann for en rekke mennesker som har vært så uheldige å miste gård og grunn, og hans kamp mot byråkrati og erkekonservative politikere. Dokumentarfilmen gir inspirasjon til å tenke nytt i miljøspørsmål, og den anbefales på det varmeste for alle som har lyst å se et hyggelig bevis på at det nytter å forsøke å forandre verden til et bedre sted.

Denne filmen er en del av dokumentarserien SØPPEL, KUNST OG GJENBRUK på Cinemateket i vår. Klikk link for mer info om hele serien!

Originaltittel: Garbage Warrior
Land: Storbritania
År: 2006
Med: Michael Reynolds m.fl.
Lengde: 86 min
Tale: Engelsk tale