Jesu siste fristelse

Vakkert og kontroversielt portrett av Jesus – signert Martin Scorsese.
Vi møter Jesus som reiser rundt og sprer godhet og helbredelse, samtidig som han sliter med en  indre kamp. Tankene er fulle av medfølelse, skyld, djevelens fristelser og Guds stemme. Etter et hardt liv som politisk og religiøs pionér gjenstår den største fristelsen for Jesus: Skal han velge et rolig liv med Maria Magdalena eller skal han dø på korset og redde menneskeheten fra fortapelsen?

Filmen har slående vakre bilder, og Willem Dafoe i hovedrollen gjorde en av 80-tallets beste rolleprestasjoner. Stjerneregissøren Martin Scorsese står bak Jesu siste fristelse, som ble både svært omstridt og høyt verdsatt på grunn av den menneskelige fremstillingen av Jesus. Tolkningen er basert på en roman av Nikos Kazantzaki og musikken er spesialkomponert av Peter Gabriel.

Filmen vises i forbindelse med SACRA ART FESTIVALEN på Kilden 16. – 21. mars. Her vises det kulturutrykk fra ulike religioner. Cinemateket har to filmvisninger i forbindelse med festivalen. Den andre filmen er HALFAOUINE – BAK SLØRET, nydelig regissert av Ferid Boughedir, onsdag 20. mars kl 18.

Filminfo på IMDb

USA, 1988
Regi: Martin Scorsese
Med: Willem Dafoe, Harvey Keitel, Barbara Hershey, Harry Dean Stanton, David Bowie m.fl.
157 min
Originaltittel: The Last Temptation of Christ