GROUNDHOG DAY

Bill Murray er en livslei og sarkastisk tv-reporter som opplever et mareritt av en dag – om igjen og om igjen. Uhøytidelig og underlig kultkomedie som har skrevet seg inn i filmhistorien.

Værmannen Phil Connors (Bill Murray) er på oppdrag i en småby i Pennsylvania, for å dekke den årlige Groundhog Day. Phil er ekstremt lei jobben, og spesielt denne meningsløse “festdagen” som han har dekket fire år på rad. Han lider seg gjennom dagen på sarkastisk vis. Neste morgen er det noe som ikke stemmer: Det er fortsatt Groundhog Day. Det er det også morgenen deretter, og morgenen etter der igjen. Hva er meningen med dette komiske og evinnelige marerittet?

Groundhog Day har fått status som en av de beste komediene gjennom tidene. Bill Murray spiller alltid godt som livslei og desillusjonert, og her er han i sitt ess sammen med Andie MacDowell. Filmen er både skrevet og regissert av Harold Ramis.

Komikeren, manusforfatteren og regissøren Harold Ramis døde tidligere i år, og vi hyller ham med to filmer denne høsten. Den andre godbiten i høstens lille HAROLD RAMIS-filmserie er Ghostbusters (1984), hvor han har manus og spiller en av hovedrollene. (Miniartikkel om Harold Ramis kommer!)

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Harold Ramis, USA 1993.
Med: Bill Murray, Andie MacDowell, m.fl.
101 min.Engelsk tale, norske undertekster.
IMDb: GROUNDHOG DAY