THE GODFATHER

GRATIS FOR STUDENTER I ÅPNINGSUKA!

Sulten før eller etter filmen? Se ITALIENSK AFTEN nederst.

Med The Godfather nærmest gjenoppfant Francis Ford Coppola mafiafilmen, og hevet den til et høyere nivå bestående av stort skuespill, utsøkt foto, autentisk gjenskapning av tidsepoken, minneverdig filmmusikk og enestående skildring av både varmen i de sterke familiebåndene og volden i det mørke gangstermiljøet. I tillegg til sin underholdende kraft er The Godfather også en studie i ære og makt, korrupsjon og rettferdighet, famileverdier og kriminalitet – med mafia familien som mulig metafor på det kapitalistiske samfunnet.

The Godfather er sentrert rundt Corleone familien i 1940-tallets korrupte New York. Filmen er også Coppolas store gjennombrudd, og første del i sagaen om familien Corleone. Det må nevnes at Godfather-filmene står i tydelig gjeld til 1930-tallets gangsterfilmer, som for eksempel Scarface (1932) og Public Enemy (1931). Men fargefilmen og utviklingen av spesialeffekter bidro til å øke den dramatiske og realistiske skildringen av vold.

Det er norsk tekst på filmen! (står feil «utekstet» i programheftet)

ITALIENSK AFTEN
La Famiglia er stedet hvis du trenger en matbit før eller etter film! Der får du 20% på all mat og drikke i dag, ved fremvisning av billett til The Godfather. MER INFO