HJORTEJEGEREN

1960-tallet går mot slutten. I en liten småby i USA forbereder Mike, Steven og Nick seg på å delta i Vietnamkrigen. Etter en siste hjortejakt og Stevens giftemål med gravide Angela, drar de for å kjempe for sitt fedreland. Gjennom kamper, fangenskap, psykisk stress og moralske dilemmaer blir det klart for dem at krig ikke bare er en kamp for ære og fedreland, men mest av alt lidelse. Oppholdet i Vietnam påvirker dem alle på forskjellige måter, og hjemkomsten blir ikke helt som de hadde regnet med.

Regissør Michael Cimino ønsket å gi en annen og mer realistisk versjon av den «romantiske» forestillingen om krig. I Hjortejegeren er det karakterene som står i fokus, ikke som soldater, men som følelsesmessige individer. Krigen er nådeløs, og gir dem traumer de ikke var forberdt på. Vi ser også hvordan den gledelige hjemkomsten blir et nytt traume, fordi familie og venner ikke aner rekkevidden av hva de har opplevd. Robert De Niro, Christopher Walken og Meryl Streep i sterke roller.

It is not an anti-war film. It is not a pro-war film. It is one of the most emotionally shattering films ever made. – Roger Ebert

FILMFAKTA
Regi: Michael Cimino, USA/UK 1978.
Originaltittel: The Deer Hunter.
Med: Robert De Niro, Christopher Walken, John Savage, Meryl Streep, John Cazale.
183 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film. OBS: 18 år
IMDb: HJORTEJEGEREN