BEUYS – NY FILM – Intro: André Tribbense – [KUNST/FILM]

Vi inviterer til foredrag, kunstdokumentar, mat og bar.

Beuys er en helt ny dokumentar som gir et innblikk i kunstneren Joseph Beuys’ arbeid gjennom masse unike arkivbilder og lydopptak. Filmen er en montasje som ikke går veldig i dybden og forklarer meningen med Beuys’ kunst. Den går heller ikke kronologisk og historisk til verks. Andres Veiels dokumentar er først og fremst en uhøytidelig mix av øyeblikk og sekvenser fra kunstnerens liv.

MINIFOREDRAG
Før filmen blir det et miniforedrag v/ ANDRÉ TRIBBENSEE som presenterer Beuys fra en annen, litt mer utdypende vinkel. Tribbensee er multimediakunstner og kurator med utdannelse fra kunsthøyskoler i Hamburg og Bergen. Han er født i Tyskland og har vært bosatt i Vest-Agder siden 2000 med utstillinger og prosjekter i flere land. I nyere tid har han igangsatt eksperimentelle og relasjonelle prosjekter som Temporary Academy (2014) og Det Parallelle Universitetet (2017) i Kristiansand med ringvirkninger inntil idag.

Visningen er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-Agder, Kristiansand Kunsthall, NK Sør og Cinemateket. Etter filmen blir det åpent i baren og litt enkel servering, for de som vil henge igjen.

FILMFAKTA
Regi: Andres Veiel, Tyskland 2017.
Dokumentar. 107 min.
Tysk tale, engelsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: BEUYS