HUSBANDS AND WIVES

Livets vittige øyeblikk og frustrasjoner. Kritikerrost komedie med Woody Allen, Mia Farrow, Judy Davis og Juliette Lewis i kanonroller. Innledning v/ Morten Prytz, tidligere leder i Kristiansand Filmklubb.

Filmen åpner med tonene fra Cole Porters melodi “What is This Thing Called Love” og legger an tonen for selve filmens tema: kjærligheten, samlivet og krisene. To ektepar bestemmer seg for å gå ut en kveld. Det er Gabe og hans kone Judy, og deres venner Jack og Sally. Venneparet avslører tidlig på kvelden at de skal skilles, etter 20 år sammen. Judy reagerer sterkt på bruddet, og begynner å stille seg en del spørsmål om sitt eget ekteskap.

Det går en rød tråd i Woody Allens filmproduksjon fra Annie Hall (1977) via Manhattan (1979), Hannah og hennes søstre (1986) og Mord og andre misforståelser (1989) frem til denne filmen. Temaet er som vanlig eksistensiell forvirring og mellommenneskelige forhold i den øvre middelklasse. Det hele håndteres med varme, innsikt, humor og ikke minst en filmatisk briljans som få andre filmskapere kan matche. Filmen er spekket med gode skuspillere. I hovedrollene finner vi Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack og Judy Davis. Juliette Lewis og Liam Neeson dukker opp i betydelige biroller.

FILMFAKTA
Regi: Woody Allen, USA 1992
Med: Woody Allen, Mia Farrow, Juliette Lewis, Liam Neeson, Sydney Pollack.
108 min. Engelsk tale, norsk tekst. Analog film.
Se programhefte.
IMDb-info: HUSBANDS AND WIVES