THE GREAT MUSEUM – NY FILM – [KUNST/FILM]

En gigantisk kulturinstitusjon som Kunsthistorisches Museum i Wien rommer utrolig mye mer enn maleriene som henger på veggene. KUNST/FILM-visning i samarbeid med Agder Kunstsenter og NBK Agder.

Denne dokumentaren gir et fantastisk innblikk i hva som skjer bak i kulissene på ett av verdens ledende museer, som åpnet i 1891. Her møter du konservatoren som oppdager at Rubensmaleriet han restaurerer har mange lag med ulike motiv og en annen konservator som holder på å miste tålmodigheten med modellskipet han skal rekonstruere. Det handler  om faglige gleder og utfordringer, personalkonflikter, uenighet om markedsføring og spørsmål om hvordan et klassisk museum kan tilpasse seg krav om moderne utstillingsmetoder.

Her er ingen  intervjuer eller fortellestemmer.Kamera bare observerer alle hendelsene, og gir deg den eksklusive muligheten til å være flue på veggen i et stort tradisjonsrikt museum som vil overleve alle sine ansatte.

KUNST/FILM-visning
Visningen er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-A og Cinemateket, og hører til under konseptet KUNST/FILM. Med jevne mellomrom blir det vist kunstrelaterte filmer med en liten sosial happening etterpå.

FILMFAKTA
Regi: Johannes Holzhausen, Østerrike 2014
Originaltittel: Das Grosse Museum. Tysk og engelsk tale, norsk tekst. 1t 34min. A: Tillatt for alle. Digital kinofilm.
Se programhefte.
IMDb-info: THE GREAT MUSEUM