ILLUSJONISTEN

Prisbelønnet perle av en animasjonsfilm fra 2010, fra samme regissør som Trillingene fra Bellville!

Det er sent 50-tall, og rockemusikken begynner å ta over for mer stillferdig underholdning. En eldre tryllekunstner sliter i konkurransen om sceneplass, og tvinges til å opptre på mindre lukrative steder. På en avsidesliggende pub i Edinburgh møter han den unge Alice som forandrer livet hans for alltid.

Illusjonisten er basert på et manus av Jaques Tati, og hovedkarakteren er en hyllest til ham. Dette er en stillferdig animasjonsfilm som aldri fikk plass på norske kinoer i 2010, til tross for hjertelige anmeldelser og masse priser. Filmen er håndtegnet og full av nydelige detaljer. Derfor gikk det lang tid fra hans forrige filmperle Trillingene fra Bellville (2003). Hvert bilde oser av liv og varme, og den fortjener virkelig å bli vist på stort lerret!

SE TRAILER HER!

Dette er en av tre filmer i høstens lille filmserie: JACQUES TATI x 3

Den franske mesterregissøren Sylvain Chomet
Chomet er et utskudd i den internasjonale filmbransjen. Selv i den nitidige animasjonsbransjen kan han betegnes som ekstrem. Chomet har bygget sin karriere med kun en håndfull tegnefilmer under beltet – de få filmene er til gjengjeld så detaljerte og håndverksmessig godt utført, i tillegg til å fortelle originale og gode historier, at Chomet både har fått anerkjennelse og en relativt stor fanskare. Chomet er kjent for å gå sine egne veier og har styrt unna store produksjoner og heller satset på egne filmer.

Filmfakta
Frankrike 2010. Animasjon.
Regi: Sylvain Chomet, Paul Dutton
Originaltittel: L’illusionniste
Lengde: 1 t. 30 min.
Format: BluRay
IMDb filminfo: L’illusionniste