In The Soup

Vi møter en nevrotisk filmskaper som står til knes i trøbbel. In The Soup parodierer de uavhengige regissørenes kamp for å realisere sine prosjekter. Mangel på finansiering, forståelse, og evnen til å se sin egen begrensning er stikkord. Vår mann i suppa, Adolpho Rollo, kjemper en utrettelig kamp for sin Tarkovskij/Godard/Renoir-inspirerte lecablokk av et manus. Pretensiøst er bare fornavnet. Rollo lever seg inn i myten om den fattige og misforståtte kunstner. På sin jakt etter penger treffer Rollo til slutt gangsteren Joe, som ønsker å gi menneskeheten noe av varig verdi gjennom støtte til kunsten. Vår mann befinner seg nå for alvor i suppa.

In The Soup er full av vittige situasjoner, sidesprang og svart humor. Den selvhøytidelige kunstnertypen får virkelig gjennomgå. Filmen er lekkert og stilsikkert fotografert i sort/hvitt. In The Soup er Steve Buscemis første hovedrolle.

Denne filmen er en del av serien STEVE BUSCEMI – INDIEFILMKONGEN på Cinemateket i vår. Klikk link for mer info om hele serien!

Originaltittel: In the Soup
Land: USA
År: 1991
Med: Steve Buscemi, Seymour Cassel, Jennifer Beals, Will Patton, Jim Jarmusch
Lengde: 1t 33 min.
Tale: Engelsk