It’s A Girl

Tankevekkende dokumentar om jentedrap. I India, Kina og mange andre deler av verden i dag, blir jenter drept og forlatt bare fordi de er jenter. FN anslår så mange som 200 millioner jenter mangler i verden i dag på grunn av denne såkalte “gendercide”. Jenter som overlever barndommen er ofte gjenstand for omsorgssvikt, og mange vokser opp til å møte ekstrem vold og død i hendene på sine egne ektemenn eller andre familiemedlemmer. Hvorfor skjer dette og hvorfor blir det ikke gjort noe?

Krigen mot jenter er forankret i flere århundrer gammel tradisjon og opprettholdes av en dypt inngrodd kulturdynamikk. Sammen med regjeringens politikk fører dette til at problemet er økende.

Det blir innledning før filmen og debatt etterpå.
Innledning v/ Kirsten Bonen Rask, Sørnorsk Filmsenter.
KRISTIAN LANDMARK er ordstyrer under debatten.
Her er kveldens panel:
KRISTINE STORESLETTEN SØDAL – Strømmestiftelsen, markeds- og kommunikasjonssjef. Har reist og arbeidet for oppreisning av kvinner i Asia og Afrika. Jobber med prosjektet “Sjef I eget liv”
BRITT HØILAND coach og kurs / foredragsholder. Har reist og arbeidet for oppreisning av kvinner i Asia.
BIRTE SIMONSEN – Dekan ved UIA, Avdeling for lærerutdanning.

Stemmerettsjubileet
Filmen vises i forbindelse med Stemmerettsjubileet 2013, og er et samarbeid mellom Sørnorsk Filmsenter, Grete Hynnekleiv, Ordskifte og Cinemateket.

Filmfakta
USA 2012
Regi: Evan Grae Davis
Dokumentar fra Kina / India
52 min