JOHNNY GUITAR

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

For fem år siden var Vienna (Joan Crawford) sammen med revolvermannen Johnny ”Guitar” Logan (Sterling Hayden), men han forlot henne. Når Johnny plutselig vender tilbake, påstår Vienna at hun ikke føler noe for ham. Samtidig har en gruppe av byens mektige innbyggere, ledet av den bitre Emma Small (Mercedes McCamridge), beskyldt Johnny for å ha ranet et vogntog og drept Emmas bror. I tillegg forakter de Vienna, som er i ferd med å ta kontroll over et område som de mener tilhører dem. Byens folk ønsker å ta knekken på Vienna og hennes menn med alle mulige midler.

Johnny Guitar er en ekstremt stilfull western. På noen områder kan man binde filmen til film noir-begrepet på grunn av stemninger, uttryksfulle bilder og skarp dialog. Og enkelheten i selve dramaet gjør det lett å finne symbolikk og politiske hentydninger.

NICHOLAS RAY
Regissør Nicholas Ray (1911-1979) var en amerikansk filmskaper og skuespiller i Hollywood, men han gikk sine egne kunstneriske veier, og markerte seg som en særegen personlighet i bransjen. Hans store kommersielle suksess kom med Rotløs ungdom (1955), året etter Johnny Guitar. Ray var en stor historieforteller, og opptatt av unge menneskers liv i flere av filmene sine.

FILMFAKTA
Regi: Nicholas Ray, USA 1954.
Med: Joan Crawford, Sterling Hayden, Mercedes McCambridge
111 min. engelsk tale, norsk tekst? Format: Digital film.
IMDb: JOHNNY GUITAR

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)