iHUMAN + regissørintervju!

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

Denne dokumentarfilmen er en thriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne: Kunstig intelligens. Dette er så avansert at vi i nær fremtid vil stå ovenfor mange etiske dilemmaer. Kan vi dra det så langt teknologisk, at vi blir overflødige? Og hvordan sikrer vi at den kunstige intelligensen blir brukt til noe godt, og ikke til overvåking, krig og undertrykking?

iHuman tar oss med til den ”usynlige revolusjonen”, der kunstig intelligens vil forandre samfunnet, fremtiden og oss mennesker. I dag har vi gjort oss avhengige av teknologien, men vil vi alltid ha kontroll? iHuman er en kritikerrost dokumentar av den norske regissøren Tonje H. Schei, som viser den voksende digitalindustriens politiske og sosiale konsekvenser.

TONJE HESSEN SCHEI – intervju etter filmen
Tonje Hessen Schei (f. 1971) er en norsk filmregissør og produsent, født i Trondheim. Hun har vakt oppmerksomhet internasjonalt med flere av sine dokumentarer, blant annet med Drone (2014), som handler om droneprogrammet til det amerikanske flyvåpnet. Filmen fikk en helside i London-avisen The Guardian, og ble solgt til en rekke europeiske TV-selskaper.

Dokumentaren iHuman (2019) hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam i 2019, med Edward Snowden i samtale etter visningen. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève og presentert på G7-toppmøte og i EU. Hun ble i mars 2020 mottaker av tre års arbeidsstipend fra Kulturrådet i Norge, og vi venter i spenning på hennes videre prosjekter.

Tonje Hessen Schei er med oss på skjermen etter visning. Og blir intervjuet av Kristian Landmark.

FILMFAKTA
Regi: Tonje Hessen Schei, Norge 2019.Dokumentar.
Med: Max Tegmark, Zeynep Tüfekci, Elenore Pauwels bl.a.
99 min. Engelsk/kinesisk tale. Norsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: iHUMAN

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)