LOCKE – premiere

Realistisk og modig thriller om en velfungerende mann som mister grepet.

Ivan Locke (Tom Hardy), en dedikert familiemann og vellykket byggeleder, mottar en sjelsettende beskjed som gjør at han må hive seg i bilen. Samtidig må han håndtere den største utfordringen i sin karriere over telefon, i stedet for å være på jobb. Hans eksistens er truet og i løpet av kort tid er hans velordnede liv i ferd med å rakne, både på jobben og privat.

Et kritikerrost drama og en skuespillerprestasjon helt utenom det vanlige. Tom Hardy sitter alene i en bil gjennom 85 minutter og kommuniserer via mobilen. Historien bygger seg opp og Ivan Lockes liv går i oppløsning, som en kjedekollisjon i sakte kino. Denne thrilleren har bare én location, men er totalt umulig å ta øynene ifra. En modig og original film laget av Steven Knight som også er kjent for Eastern Promises (2007) og Dirty pretty things (2002).

FILMANMELDELSE fra den verdenskjente filmkritikeren Roger Ebert: LOCKE

TOM HARDY
Tom Hardy (f. 1977) er en av Storbritanias store up and coming skuespillere, også kjent som “bad guy” i den siste Batman-filmen The Dark Knight Rises (2012). Gjennombruddet kom i 2010 i filmen Inception, med Leonardo DiCaprio. I Locke bærer han hele filmen alene, og gjør en usedvanlig sterk rolleprestasjon.

Taste of Cinema gir deg her de 10 beste Tom Hardy-filmene, og Locke er på 2. plass!

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Steven Knight, Storbritannia 2013
Med: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson
1t 25min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: BD
IMDb: LOCKE