MILLENNIUM ACTRESS

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Forvirrende, dristig, poetisk og kompleks. Millennium Actress er alle disse tingene, men mest av alt et eksempel på hva animasjonsfilm kan være på sitt aller mest kreative. Et filmstudio skal bli sanert og en ivrig dokumentarist sporer opp studioets største stjerne, Fujiwara Chiyoko. Litt av et scoop, i og med at hun trakk seg tilbake 30 år tidligere og siden har skydd offentligheten. Journalisten har med seg en nøkkel som han overleverer, noe som får Chiyoko til å åpne seg opp. Denne fikk hun av en ung aktivist tidlig i sin karriere og siden har hun jaktet på mannen som ga henne nøkkelen til «det viktigste i verden». Reisen vi etter dette får bli med på, strekker seg ikke bare over tiårene Chiyoko jobbet med film, men i hennes minne flyter virkeligheten sammen med filmene hun spilte i. Resultatet er blitt et slående vakkert møte mellom Japans lange historie, kjærligheten og filmen, regissert av animé mesteren Satoshi Kon (Perfect Blue, Paprika, Tokyo Godfathers).

INNLEDNING
Hans Ivar Stordal gir oss en kort innledning på filmen. Han er skribent, tegneserie-redaktør, animé-ekspert, foredragsholder og kan mye om japansk film. Vi gleder oss.

It’s animated, but it’s human and will touch the soul of anyone who has loved deeply. – Chicago Tribune

FILMFAKTA
Regi: Satoshi Kon, Japan 2001. Orig. Sennen joyû.
Med: Miyoko Shôji, Mami Koyama, Fumiko Orikasa.
87 min. Japansk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.

IMDb: MILENNIUM ACTRESS