GOLDFINGER

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Den hemmelige etterretningstjenesten i England,MI6, etterforsker en gullsmuglersak. De sender ut en av sine hemmelige agenter, agent nummer 007, som avslører et mulig plyndringstokt mot gullreservene i selveste Fort Knox, USA. Lykkes skurkene i dette, vil det lamme hele den globale verdensøkonomien.
Dette er den tredje James Bond filmen av i alt 25 (medregnet årets nye film). Det var med Goldfinger filmserien begynte å finne sin form. Storslagne spion- og actionsekvenser, et handlingsforløp over mange land, det gjenkjennelige gitartemaet, massiv scenografi, megaskurker, vakre damer,Aston Martin DB5 og ikke minst den klassiske kollasjen under filmens åpning, akkompagnert av det vi i dag kaller ”Bondlåta”. I Goldfinger fremføres den av legendariske Shirley Bassey. Filmen har en av seriens beste Bondskurker, en av de tøffeste Bondjentene, og ikke minst, det som mange mener er den eneste rette James Bond, agent 007: Sir Sean Connery.

FILMFAKTA
Regi: Guy Hamilton, England 1964
Med: Sean Connery, Honor Blackman, Gert Fröbe, Shirley Eaton, Bernard Lee, Tania Mallet.
110 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film.

IMDb: GOLDFINGER