ONLY LOVERS LEFT ALIVE

STUDENTER – FRI ENTRÉ I ÅPNINGSUKA! Gratisbilletter kan hentes på Tikkio (klikk «Kjøp billett») eller i kassa. Visningen er i storsalen, så alle får plass 🙂

Dette er ingen klassisk vampyrfilm med skrekk og gru. Jarmush’ vampyrfilm er rocka, intelligent, poetisk, sykt vakker og full av kulturelle vittigheter og fet musikk. Vi møter to skikkelser ved navn Adam og Eva, spilt av Tom Hiddleston og Tilda Swinton. Han er en depressiv undergrunnsmusiker som er bekymret for verden, og hun er hans elskede og venn i tykt og tynt. Deres kjælighetshistorie har allerede vart i flere århundrer, men den utsvevende og romantiske idyllen blir snart avbrutt da Eva’s ville og ukontrollerbare yngre søster (Mia Wasikowska) dukker opp på døren.

Only Lovers Left Alive er snadder for filmelskere og popkulturentusiaster. Jim Jarmush har både manus og regi, og hans eget band Squrl har laget filmmusikken. Cinemateket hadde premiere på denne i 2014, og det er mange som har snakket om filmen etterpå. En film som virkelig MÅ oppleves på kino.

Vil du bla i det trykte programheftet?
PROGRAM VÅREN 2024