PANS LABYRINT

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | Gratis for studenter i åpningsuka!

Vakker og brutal eventyrfilm fra den meksikanske storregissøren Guillermo del Toro (The Shape of Water). En mesterlig blanding av historie, politikk og mytologi.

Året er 1944, den spanske borgerkrigen er over. Ofelia, en ung og drømmende jente, reiser sammen med sin mor til Nord-Spania der morens nye mann leder en militærleir. Moren er gravid og ønsker at Ofelia skal finne seg til rette med sin nye stefar. Men i et rått militærmiljø der frykt og vold er dagligdags, blir Ofelia utilpass og ensom. Hun søker tilflukt i en bortgjemt hage i nærheten av huset. Der trives hun med å vandre langs gjengrodde stier, som det er lett å gå seg vill på etter mørkets frembrudd. I denne labyrinten møter hun mystiske skapninger og en faun som forteller henne noe som ingen har forberedt henne på.

Det episke eventyret Pans labyrint var Guillermo del Toros sjette og mest ambisiøse film så langt. I Pans labyrint vises okkultisme, fantasi og brutal virkelighet med en slående visuell rikdom.

This is a fantasy realm so fully and elegantly realized, it might be the adaptation of a classic novel. Yet the source is Del Toro’s own capacious imagination. – TIME Magazine

FILMFAKTA
Regi: Guillermo del Toro, Mexico/Spania 2006.
Originaltittel: El laberinto del fauno.
Med: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López.
118 min. Spansk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: PANS LABYRINT