PRETTY IN PINK

En skikkelig hit fra 80-tallet! Vi skal til et amerikansk high school-miljø, hvor fattigjenta Andie sliter med følelsene. Skal hun velge den sympatiske, trygge barndomskjæresten Duckie eller den rike, men følsomme playboy-kjekkasen Blane som melder sin interesse?

Denne friske og originale «Brat Pack-komedien» er blitt en kultfilm som er høyt elsket av mange. Brat Pack var en gjeng med populære unge skuespillere (bl.a. Molly Ringwald, Andrew Mc Carthy) som endret både tankegangen, klesstilen og livet til ungdom på 80-tallet. Pretty in Pink er også kjent for sitt fenomenale soundtrack, med storheter som bl.a. Nik Kershaw, New Order og The Psychedelic Furs.

Filmen oser av 80-tall, men holder seg godt og tåler å bli sett om og om igjen. Pretty in Pink byr også på noen av dagens store filmstjerner i en veldig ung utgave, blant annet James Spader (The Blacklist, Avengers: Age of Ultron) og Jon Cryer (Two and a Half Men). Regissør John Hughes laget flere 80-talls klassikere som tok av på kino, inkludert The Breakfast Club (1985) og Ferris Bueller’s Day Off (1985).

FILMFAKTA
Regi: Howard Deutch, USA 1986.
Med: Molly Ringwald, Andrew McCarthy, Jon Cryer, Harry Dean Stanton, James Spader.
96 min. Engelsk tale, utekstet. Format: Digital kinofilm.
IMDb: PRETTY IN PINK