Searching for Sugarman

SEARCHING FOR SUGARMAN
En helt utrolig historie om den beskjedne folk-artisten Rodriguez, som ikke selv ante at han var blitt en superstjerne. Mange gikk glipp av denne rørende og Oscar-belønnede musikkdokumentaren når den gikk på kino i 2012 i en kort periode. Cinemateket synes den fortjener en ekstra visning og gir deg nå en ny sjanse til å se og høre den på kino. Musikken alene er verdt turen!

Rodriguez kunne ha blitt en av 70-tallets største musikkikoner i USA, på linje med Bob Dylan. Men platesalget floppet og han gikk tilbake til sitt arbeid som fabrikkarbeider. Etter mange tiår viser det seg at musikken hans har fått en enorm fanskare i Sør-Afrika, og alle der tror at han er død.

Dette er ikke bare historien om en stor musiker, men også en usedvanlig og ydmyk personlighet.

Det var de to sørafrikanske musikkelskerne Stephen Segerman og Craig Bartholomew-Strydom som satte seg fore å finne ut hva som egentlig skjedde med mannen. Searching for Sugar Man er en fengslende film om musikk, politikk og fankultur. Filmen er produsert av Simon Chinn som også var produsent for dokumentaren “Man on Wire” i 2008. Filmen gikk kort tid på norske kinoer i 2012, men fortjener virkelig at alle som ikke fikk den med seg får en ny mulighet.

Inngang: 70,- / 50,- (medlemmer)

Filmfakta:
Sverige/Storbritania 2012
Regi Malik Bendjelloul
Med: Clarence Avant, Malik Bendjelloul, Denis Coffey, Rodriguez
86 min
IMDb-info: SEARCHING FOR SUGARMAN