Avlyst! STALKER – restaurert

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

En legendarisk, filosofisk og stillferdig science fiction-film, som finner sted i et postapokalyptisk område, hvor naturlovene er satt ut av kraft. Noe underlig har skjedd der. “Sonen” er sperret av og strengt bevoktet av militære. Inn i dette farlige området følger vi karakterene Forfatteren og Professoren, som begge håper at reisen skal gi dem ny livsgnist. Med seg har de en “stalker”. En veiviser som kjenner kunsten å bevege seg gjennom det uforutsigbare landskapet. Målet for reisen er et rom i sentrum av sonen, der myten forteller at ens innerste ønsker vil gå i oppfyllelse.

Dette er Tarkovskijs mest kjente verk, hyllet av kritikere og publikum. Stalker kan tolkes som en allegori over forholdet mellom kunst, vitenskap og tro. Helt siden premieren i 1979 har kritikere og filmvitere lett etter skjulte meninger i filmen. Særlig sonen har fått mange forskjellige tolkninger.

(PS: Filmen står ikke i vårens trykte programhefte, men ble satt opp etterpå)

Miniartikkel om regissøren:
Andrej Tarkovskij x 3 (vi viser tre filmer av / med ham i vår)

FILMFAKTA
IMDb: STALKER
Regi: Andrej Tarkovskij, Sovjetunionen 1979.
Med: Aleksandr Kaidanovskij, Anatolij Solonitsin, Nikolai Grinko.
Russisk tale, engelsk tekst. 2t 40min. Format: Digital kinofilm, resataurert.