TAMPOPO – kino med mat

Asiatisk kokekunst, livsfilosofi, erotikk og action. Tampopo er en vakker og crazy film fullpakket med uforglemmelige øyeblikk. Etter filmen går vi til Le’s Kitchen og spiser magisk noodlesuppe.

En trailersjåfør og hans kamerat stopper ved en liten noodlerestaurant, og etter å ha smakt på husets ramensuppe bestemmer de seg for å hjelpe den unge enken Tampopo med å forbedre restauranten. Hun prøver å finne den perfekte suppeoppskriften som skal få gjestene til å strømme på.

Denne filmen har alt. En gammel vis suppemester, delikate dampende suppeboller, villmenn med cowboyhatt, filosofiske betraktninger, urokkelige husmødre og et lystent par som tenner hverandre med en eggeplomme. Maten, livet, døden og romantikken er blandet sammen i en eneste stor suppe. En av japans store samurai-stjerner, Ken Watanabe, spiller her en av sine første roller. I nyere tid har han vært å se i f.eks. Batman Begins (2005) og Inception (2010). Tampopo er et imponerende verk av regissør Jûzô Itami, som kun hadde laget én spillefilm før dette.

19062010003 PHO-SUPPE PÅ LE’S KITCHEN kl 15.00
Etter film samles vi på Le’s Kitchen (Tollbodgata 2) som serverer en nydelig vietnamesiesk nudelsuppe i helgene, som ligner på den de spiser i Tampopo. Anbefales inderlig.

FILMFAKTA
Regi: Jûzô Itami, Japan 1985
Med: Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto, Ken Watanabe
114min. Japansk tale, norsk tekst. Analog film.
Se programhefte.
IMDb-info: TAMPOPO