IDIOTS & ANGELS

Idiots and Angels er en mørk komedie laget av den store animatøren Bill Plympton og presentert av Terry Gilliam. En mørk, rufsete, vakker og crazy animasjonsfilm som du aldri har sett maken til.

Vår antihelt Angel sliter med å oppføre seg. Han gjør stort sett ikke annet enn å drikke og røyke og henge på sin faste pub, der han plager vennene sine. Men så våkner han plutselig opp en morgen med to underlige utvekster på ryggen. Han kutter dem av, men de gror bare ut igjen og blir til vinger. Angel vil ikke ha vinger. Han går til en lege, men han er ikke til stor hjelp. Så begynner han å fly og føler seg tvunget til å gjøre gode gjerninger. Han kjenner ikke igjen seg selv, og vennene ler av vingene. Er han i ferd med å miste sin sjel?

Humoristisk, opprørsk, rufsete og vakker anima-sjon med utsøkte tegninger, som en slags hånd-tegnet Charles Bukowski-historie. Plympton har en unik evne til å endre stemninger og budskap på et blunk med sine fantasifulle overganger. Filmen er en blanding av filosofisk kommentar, mørk thriller, romantisk komedie og superheltfilm. Det sies ikke et ord i filmen, men gjennom humor, tempo og utrykksfulle tegninger klarer Plympton å engasjere publikum i karakterene. Musikk av bl.a. Tom Waits, Pink Martini og Nicole Renaud.

!In the past, my films have been very joke-driven. I wanted to build the emotions in this film. It’s about a guy and his philosophical problems. I’m not going so much for the jokes here». – Bill Plympton

Her er fire minutter med regissør Bill Plympton, om filmen «Idiots & Angels»:
https://www.youtube.com/watch?v=TI0GSzQvIF0

FILMFAKTA
Regi: Bill Plympton, USA 2008
78 min. Uten dialog. A: 15 år. Vises på DVD, eneste tilgjengelige format for oss.

Se programhefte.
IMDb-info: IDIOTS & ANGELS