TANGO m/ live dans

Fargerik og elegant film om Argentinas historie, uttrykt gjennom den lidenskapelige tangoen. Byens tangoklubb gir oss live tango og introduserer filmen!

Ekstase og intellekt, passion og kontroll. Tangoen er mettet av politiske og sosiale undertoner og spiller hovedrollen i denne poetiske og visuelle filmen. Den nedbrutte regissøren Mario Suarez som er forlatt av sin kone, faller etterhvert for en ung danserinne. Hans kunstneriske dilemmaer og flokete kjærlighetsliv spilles ut mot et bakteppe av hot tango.

Regissør Carlos Saura og stjernefotografen Vittorio Storaro (Apokalypse nå!, Den siste keiseren) står bak Tango, som fikk Technical Grand Prize for fantastisk foto under Cannes-festivalen i 1998.

To filmer fra LATIN-AMERIKA denne uken! Les mer om begge her.

TANGOKLUBBEN – DANS OG INTRO
Kristiansands tangoklubb Tangueros del Sur introduserer kort tangoens historie og gir oss en liten danseoppvisning før filmen. Intro er ved Margarita Milan som er en av de som startet klubben for 15 år siden, og hun kjenner også filmen. Eivind Bergem og Ragnhild Framnes danser en tango. (totalt 15 min)

[youtube_sc url=https://www.youtube.com/watch?v=mN-koOtjnjs&w=500]

FILMINFO
Spania/Argentina, 1998. Regi: Carlos Saura.
Med: Miguel Angel Sola, Cecilia Narova, Mia Maestro, Juan Carlos Copes, Julia Bocca m.fl.  1t.52m.
Spansk tale, norsk tekst. Format: 35mm analog film
IMDb-info: TANGO
Facebook