LIMITS OF CONTROL – premiere!

En stillferdig og sitrende roadmovie til fots, med en mystisk mann på farlig oppdrag. Isaac De Bankolé i imponerende hovedrolle, i tillegg til Tilda Swinton og Bill Murray.

Dette er den ene av Jim Jarmush to siste filmer, og du får begge to på Cinemateket! Både Limits of Control fra 2009 og den splitter nye Only Lovers Left Alive fra 2013. Ingen av dem er å se på norske kinoer.

Hvor er det den mystiske mannen skal og hvem er han på oppdrag for? Åpenbart er det noen som trekker i trådene. Et eller annet sted har noen kontrollen. Men kamera holder seg til vår mann, som vi skjønner er en del av et stort maskineri. Isaac De Bankolé i hovedrollen bærer imponerende mye ansvar for atmosfæren i filmen. Vi møter også Tilda Swinton, Bill Murray og Gael Garcia Bernal i sentrale roller.

Filmen leker med etablerte filmklisjeer og publikums forventninger. Det er en stillferdig, vakker og gåtefull thriller som ikke bryr seg om konvensjoner. Det er umulig å forutsi hva som skjer. Jarmush ville med denne filmen lage en «actionfilm uten action». Noen mener dette er blant Jarmush’ beste filmer, andre slakter den. Se selv!

[youtube_sc url=https://www.youtube.com/watch?v=XPFRaCnkVzE&w=500]

FILMINFO
USA, 2009.  Regi: Jim Jarmush
Med: Isaac De Bankolé, Tilda Swinton, Gael Garcia Bernal,
Alex Descas, Jean-François Stévenin
116 min. Engelsk tale, engelsk tekst. Format: BD
IMDb: LIMITS OF CONTROL
Facebook-event