TANGO

I samarbeid med Tangoklubben inviterer vi til film og dans!

Filmen Tango er en visuell nytelse. Mye av æren skal fotografen ha, som også hadde foto på storfilmene Apocalyse Now (1979) og The Last Emperor (1987 ). Italieneren Vittorio Storaro er en av kinohistoriens beste fotografer.

Ekstase og intellekt, passion og kontroll. Tangoen er mettet av politiske og sosiale undertoner og spiller hovedrollen i denne poetiske og vakre filmen. Den nedbrutte regissøren Mario Suarez som er forlatt av sin kone, faller etterhvert for en ung danserinne. Hans kunstneriske dilemmaer og flokete kjærlighetsliv spilles ut mot et bakteppe av hot tango. Vi gir deg filmen i originalformat, på god gammel analog film.

LEVENDE TANGO I STORSALEN
Etter filmen (som starter kl. 19.00) blir det milonga med Tangoklubben i storsalen (fra kl. 21.00). Baren er åpen til kl. 24.00 og vi håper mange vil henge igjen litt, i salen eller i foajéen. Mer info: tangokristiansand.no

CARLOS SAURA
Den anerkjente spanske filmregissøren Carlos Saura (1932-2023) gikk bort nå i februar, 91 år gammel. Saura er kjent for sine fyrrige dansefilmer, bl.a. Carmen (1983) og Tango (1998). Men allerede på 60-tallet var han en stor filmskaper. Da laget han film som var kritiske til Franco-diktaturet, og brukte metaforer og symboler for å unnslippe sensuren. Sammen med Luis Buñuel og Pedro Almodóvar er han regnet som en av de største spanske filmregissørene.

Trailer til filmen: