TOVE + TIRIL VALEUR

Forfattersentrum Sørlandet og Cinemateket inviterer til FORFATTER VELGER FILM, en hyggelig kveld fra kl. 18, med bok, bar og film. Denne gangen har vi invitert Tiril Valeur. Hun har valgt film, og vil lese litt for oss.

PROGRAM
● Opplesning: Tiril Valeur leser fra Tove Jansson (15 min.)
● Pause med bar, kaffe og enkel servering (15 min.)
● Filmvisning: TOVE (kort presentasjon)

Forfatter og illustratør Tiril Valeur fra Kristiansand er nok mest kjent for de nydelige barnebøkene om Polly-Esther. Tiril er en varm beundrer av Tove Janssons forfatterskap og sier selv: “For meg er det ingen over Tove Jansson, og jeg har alltid vært glad i hennes litt mørke univers, både litterært og visuelt”. Vi gleder oss til besøk av Tiril.

TOVE
Dette er den prisbelønte filmen om Tove Jansson, skaperen av Mummitrollet. Et engasjerende drama om forfatteren og kunstneren Tove, hennes kreative energi og jakten på identitet, begjær og frihet. Filmen tar oss med til Helsinki like etter krigen, hvor Tove Jansson forsøker å slå gjennom som kunstner, men stadig litt i skyggen av sin far, billedhugger Jansson. Samtidig handler livet om utsvevende festing og forholdet til politikeren Atos, og etterhvert teatersjefen Vivica. Det er en tid fylt av frihet og mange ulike valg, både i kunsten, samfunnet og kjærligheten.

Filmen gir et nydelig inntrykk av hvem Jansson var. En inspirerende, leken og herlig egenrådig sjel som aldri ga opp. – Filmfront

Trailer til filmen: