THE CLIMATE DIARIES – premiere

Tankevekkende miljøfilm! Gratis inngang. Vises i samarbeid med miljøorganisasjonen Spire og ØKOUKA i Agder.

The Climate Diaries er en sterk dokumentarfilm laget av den kenyanske småbonden Kisilu Musya i samarbeid med det norske produksjonsselskapet Differ Media og regissør Julia Dahr. Gjennom videodagbøker dokumenterer Kisilu hvordan klimaendringene påvirker hans familie, jordbruk og lokalsamfunn.

Klimaendringene rammer oss ulikt. Menneskene som er økonomisk, politisk og sosialt marginaliserte har minst skyld i endringene vi erfarer, men betaler likevel den høyeste prisen. Med få ressurser til å omstille seg går mange familier en usikker framtid i møte. The Climate Diaries er et portrett av en familie, men også en sterk fortelling om klimarettferdighet og en inspirasjon til å stå sammen med Kisilu i klimakampen.

Visningen er i samarbeid med miljøorganisasjonen SPIRE i Kristiansand, i forbindelse med Økouka i Agder, og filmvisningen er gratis. Spire betår av engasjerte unge mennesker som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden, med fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel.

OM REGISSØREN
Norske Julia Dahr er en internasjonalt prisvinnende regissør og produsent som har laget dokumentarer og informasjonsfilmer i over ti år fra blant annet Etiopia, Kenya, Nicaragua, Malawi, Bangladesh, Palestina og Israel. Hun jobber for å få sterke og viktige historier ut til folk, spre kunnskap og engasjement – og skape endring.

https://www.youtube.com/watch?v=3Wg2k0ZO4xg

Inngang: Fri entré på denne miljøfilmen.
Åpent fra kl 17.30. Gratis kaffe og te.

FILMFAKTA
Regi: Julia Dahr, Norge / UK 2015
Produsent: Differ Media og Banyak Films
Dokumentar. Ca. 60 min. Digital kinofilm.