THE FIFTH ELEMENT – gratisvisning!

Vi kjører gratis maskinistvisning søndag formiddag! En ny maskinist har vært på opplæring noen måneder, og dette er hans prøvevisning for publikum, før han kan ta egne vakter. Filmen vises på analog filmrull. Vi ønsker Helge Stewart Bergstad velkommen som maskinist på Cinemateket!

The Fifth Element ble vist våren 2016, og her kommer en ny sjanse til å se den! Et uforglemmelig sci-fi-eventyr med Milla Jovovich, Bruce Willis og Gary Oldman i strålende roller. Jorden trues av en ildkule på størrelse med månen. For å beskytte seg mot total utslettelse, trenger man elementene ild, luft, jord, vann og kvinne. Men på vei ut i rommet blir det femte elementet, altså kvinnen, skutt. Ved hjelp av DNA-rester klarer man å gjenskape en kvinne (Milla Jovovich). Og sammen med en flyvende taxisjåfør (Bruce Willis) starter hun en intens jakt på resten av elementene.

Et mer fargerikt og energisk overskuddsprosjekt av en film skal man lete lenge etter. Jean-Paul Gaultiers kostymedesign kjenner ingen kreative grenser. Chris Tucker og Gary Oldman er nær ved å stjele showet i sine biroller. Og regissør Luc Besson slår seg løs med frydefulle referanser til klassikere som Metropolis og Blade Runner.

FILMFAKTA
Regi: Luc Besson, Frankrike 1997
Med: Bruce Willis, Milla Jovovich, Chris Tucker, Gary Oldman
126 min. Engelsk tale, norsk tekst. A: 11 år. Analog film.
IMDb-info: THE FIFTH ELEMENT