THE ICE STORM

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Det var store forventninger til regissør Ang Lee etter hans internasjonale gjennombrudd med periodedramaet Fornuft og følelser (1995). The Ice Storm innfridde, og ble av mange kritikere sett på som et større verk. Den fikk strålende kritikker, men gikk litt stille forbi på kino, av en eller annen grunn.

Filmen følger to familier under en thanksgivinghelg i 1973. Den forteller hvordan utroskap og nysgjerrige barn kan slå sprekker i den fine fasaden de har bygget opp. Ensemblet består av Kevin Kline, Joan Allen, Tobey Maguire, Christina Ricci, Elijah Wood og Sigourney Weaver. Sistnevnte vant en BAFTA-pris for beste kvinnelige birolle for skildringen sin.

Som i de fleste av Lees filmer, handler det om forskjellige skjebner som på ulikt vis finner sammen, ofte satt i gang av utenforstående krefter. Fortellingen er satt til et univers der en isstorm gradvis øker i intensitet, og blir et slags symbol på rollefigurenes utvikling og sinnstilstander.

The Ice Storm er en av 90-tallets mest elegante filmer om menneskelige forhold, der både skuespill og filmatiske grep trekker i samme retning, og der man finner subtekst rundt hvert hjørne.
– Filmmagasinet Montages

FILMFAKTA
Regi: Ang Lee, USA 1997.
Med: Kevin Kline, Sigourney Weaver, Christina Ricci.
112 min. Engelsk tale, norske tekst. Format: Analog film.

IMDb: THE ICE STORM